Bethel Park Stadium

The original stadium facility at Bethel Park High School was outdated, in poor condition, and required extensive alterations. In order to create a modern facility, the original press box and concession buildings were demolished and new structures constructed. The new press box building incorporates modern communications systems to the field and existing scoreboard, separate areas for coaches of both teams, concessions for the home team crowd, ADA compliant public restrooms, and new ticket booths including efficient circulation paths to the grandstand areas. A new concession building with restroom facilities serves the visiting team crowd.

The existing team room building located under the visitor grandstand was also modernized. The wooden grandstand benches were removed in order to install new aluminum benches on both the home and visitor seating areas. The grandstand work also included a reserved, ADA accessible seating area. The original 440-yard cinder track was converted to a 400 meter poured polyurethane track.

Also included in the work was a new precast concrete retaining wall under the home grandstands, and miscellaneous planting and landscaping around both new buildings. The remodeled stadium area provides a clean, modern and efficient facility fulfilling the needs of a large suburban high school. The project team received an award from American Schools and Universities Magazine for the design of Bethel Park Stadium.

 

Bethel Park, Pennsylvania

Architectural Design,      Construction Documentation,     Construction Administration,      Material Selection

Website by Red Lab Media